Egy blog az egészséges életmóddal kapcsolatban

EgészségForrás

EgészségForrás

16/8 diéta alapjai kezdőknek

2023. november 29. - raptor13

A 16:8-as böjt talán a legegyszerűbb súlycsökkentő módszer, mellesleg jobban is fogod érezni magad a bőrödben. Ha kezdő vagy ebben a 16/8-as időszakos böjtölési módszerben, szeretnéd kipróbálni, és megbizonyosodni róla, hogy működik-e neked, akkor jó helyen jársz. Azért vagyunk itt, hogy 5 fő lépést adjunk, hogyan kezdd el a 16:8-as szakaszos böjtöt, és hogyan ne bukj el benne a legelején!

1. lépés: ismerd meg a 16:8 működését. A 16:8 az időszakos böjt egy formája, amikor a 8 órás időszak alatt eszel. Ez alatt a 8 óra alatt minden ételt és harapnivalót elfogyaszthatsz. A többi 16 órában pedig böjtölsz. A böjt ideje alatt csak cukrozatlan italokat, például vizet, teát vagy kávét szabad fogyasztani. De miért érdemes az időszakos böjtöt választani? Nos, ez egy hatékony módja a fogyásnak, a vércukorszint javításának, az agyműködés fokozásának és a hosszú élettartam növelésének.

2. lépés: küzdd le az éhségérzetedet. Lehet, hogy az éhségeddel küszködsz a 16:8 legelején. Nem fogunk hazudni: éhes leszel! Ez egyszerűen azért van, mert a szervezet nem szokott hosszú ideig étel nélkül lenni. Gondolj úgy a gyomrodra, mint valamire, amit edzeni kell. Ez azt jelenti, hogy a böjt nehéz lesz, de egy 3-5 napos átmenet után jobban fogod érzni magad a bőrödben anélkül, hogy rengeteg ételt fogyasztanál.

3. lépés: igyál sok vizet. Rendben, még egy KÖTELEZŐ tennivaló a 16:8-as böjt alatt: IDD MEG A VIZED! Még ha nem is koplalsz, egészen biztosak vagyunk abban, hogy nem iszol belőle eleget, igaz? A böjtölés során nagyon fontos a megfelelő mennyiségű víz bevitele. A víz kitisztítja az egész rendszert, és hatékonyan eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. A rendszeres vízivás segíthet csökkenteni a kalóriabevitelt, mert az emberek gyakran összetévesztik a szomjúságot az éhséggel.

4. lépés: kerüld el a nassolást ezzel az egyszerű lépéssel! Az étkezési órák kiválasztásával észrevehetsz néhány olyan szokást, amelyekre korábban nem figyeltél. Tegyük fel, hogy te vagy az a személy, aki szeret nassolni tévézés közben. Tehát, ha például 19 óra után koplal, akkor automatikusan lecsökkenti a vacsora utáni nassolást. Szóval hogyan tudnád megoldani ezt a problémát? Ilyen egyszerű: hamarabb lefeküdni! Az állandó és rendszeres alvási ütemterv kialakítása segít minimalizálni az étkezési vágyat, javítja az anyagcserét, és javítja a fogyás eredményeit. Egy másik dolog: a rendszeres alvási ütemterv segít enyhíteni a stresszt. A magas stressz hatására a szervezet zsírt raktároz el, hogy megvédje magát, így a stressz csökkentésével megőrzi a kilókat.

5. lépés: ne ess túlzásba az egészségtelen ételekkel. Valószínűleg hallottad már a böjtről: „Egyél, amit akarsz” vagy „Ne hagyd abba kedvenc ételeid fogyasztását”. Ez igaz, de az emberek legtöbbször egy kicsit túl messzire viszik ezt a gondolatot. Bár a 16:8-as böjt nem határozza meg, hogy mely ételeket kell enni és kerülni, fontos, hogy az egészséges táplálkozásra összpontosítsunk, és korlátozzuk vagy kerüljük a rossz ételeket. Ehetsz, amit akarsz, de továbbra is be kell tartanod a kiegyensúlyozott étrendet, amely tele van zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és jó zsírokkal, amelyek jóllaknak. Ügyelj arra, hogy eleget étkezz ahhoz, hogy átvészeljed a következő böjti időszakot!

forrás: a videó leírása

 

Youtube link (angol nyelvű!)

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegforras.blog.hu/api/trackback/id/tr3818269533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása